Mijn werkwijze

 Ik werk volgens de 5 natuurgerichte principes én een helder en overzichtelijk stappenplan.

DE 5 NATUURGERICHTE BEWEZEN PRINCIPES –

1- Energie
Als je te weinig energie hebt ben je onvoldoende in staat bestaande problemen op te lossen. Door specifieke testen kan worden vastgesteld hoe het met de energiehuishouding is gesteld. Eerst dient het energiepeil omhoog te worden gebracht. De werkvormen die bij Praktijk HeVesta gebruikt worden zijn massage, ademtherapie om energieblokkades te helpen oplossen, heling en energiewerk.

2 – Prikkeloverdracht
Een gezond werkend lijf geeft via de zenuwbanen signalen aan je spieren. Als deze signalen niet goed doorkomen ontstaan er concentratieproblemen of overgevoelige respons op prikkels uit de omgeving. Dit kan leiden tot een burn out, lichamelijke en psychische klachten. In de behandelingen wordt de prikkeloverdracht optimaal gereguleerd zodat stress afneemt, er meer rust ontstaat in je hoofd en je minder spanning (en daarmee klachten) voelt in je lijf.

3 – Drainage
Als het lichaam effectief ontgift en afvalstoffen afvoert, lossen blokkades zich sneller op en reageert het lichaam beter op fysieke, emotionele en psychische klachten. Bij blokkades kun je denken aan:

 • slechtere verbranding van de voeding, met evt moeilijk kunnen afgaan als gevolg
 • het vasthouden van vocht; dikke enkels en of handen
 • het hebben van spataderen
 • je voelt je vaak moe, hebt het gevoel dat je griep krijgt maar krijgt het niet en je hebt nergens zin in
 • je hebt vaak hoofdpijn, ieder dag of heel frequent
 • je hebt veel stress; hebt 100 ballen in de lucht te houden, ervaart een hoge werkdruk, zit in heftige situaties waar je geen raad mee weet.
 • je hebt chronische of vage pijnklachten; net als bij stress wordt er een stof aangemaakt die via de lymfe naar de nieren moet en worden verwijderd. Als deze stof langer in het lichaam blijft, geeft hij de “meerpijn” af. Die meerpijn kun je dus weghalen als je de blokkade weghaalt. Zo ook bij vage pijnklachten.

Praktijk Hevesta biedt een specifiek ontwikkelde massage om drainage te bewerkstelligen en geeft persoonlijk advies om bepaalde voedingssupplementen en andere natuurlijke detoxificatiemiddelen te gebruiken.

Je krijgt meer energie, voelt je fitter en negatieve situaties hebben minder invloed op je. Daarbij is het even ’tijd-voor-jezelf’ wat iedereen nodig heeft en verdient!

4 – Voeding
Met spiertesten wordt er getest op vitaminen, mineralen, allergieën en intoleranties, eventuele blokkades van afvoerende organen en overige balansen in het lichaam die belangrijk zijn in combinatie met voeding.

 • Krijg je genoeg vitamine en mineralen binnen die bij jouw lichaam en levensstijl passen en wat jij nodig hebt?
 • Gebruik je alcohol of rook je en hoeveel invloed heeft dat op jouw voeding? (dat is voor iedereen anders)
 • Gebruik je medicijnen? Als je medicijnen gebruikt is extra drinken en een goede afvoer van afvalstoffen belangrijk.
 • Hoe ziet jouw leven eruit? Iemand die een gezin heeft met kinderen kan een heel ander levenspatroon, doelen en wensen hebben als iemand die single is en veel op reis.

In de consulten worden via testen en een gesprek belangrijke voedingsadviezen op maat gegeven. Dat wat past bij de doelen en levensstijl én nog belangrijker een patroon en advies wat vol te houden is.

5 – Psyche

 • Je wilt niet meer geleefd worden
 • Je wilt niet meer beïnvloed worden door wat anderen van jou denken
 • Je wilt niet meer je leven laten leiden door angst of verdriet
 • Je wilt heftige gebeurtenissen achter je laten, je leven weer opbouwen en opnieuw kunnen genieten

Stap-voor-stap gaan we achterhalen wat jou in de weg staat om vooruit te kunnen op de manier waar jij gelukkig van wordt. Samen gaan we concreet aan de slag met stappen die niet in een dag gezet hoeven te worden.

 • Je leert emoties en patronen te herkennen en te handelen op een manier die je vooruit helpt.
 • Je leert grenzen aan te geven en behoeftes kenbaar te maken, zonder dat je jezelf wegcijfert
 • Je leert hulp vragen en de confrontatie aan te gaan waardoor je probleemoplossend vermogen groeit.

– HET STAPPENPLAN –
Het stappenplan wat is gebruik is praktisch en helder waardoor je weet wat je te wachten staat en hoe we te werk gaan. Dat geeft rust waardoor het behalen van je doel heel realistisch is. Stap-voor-stap begeleid ik je door de emoties heen en gaan we aan de slag met je fysieke, emotionele en/of psychische klachten

We werken toe naar een omschakeling van het loslaten van gebeurtenissen en/of denkpatronen die je geen geluk gaan brengen naar een blijvend andere manier van denken en een gezonde leefstijl die balans geeft in je dagelijks leven.

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK
Omdat gebeurtenissen, fysieke, emotionele en psychische klachten verschillend zijn per persoon bied ik een vrijblijvend adviesgesprek aan. Het beste resultaat kan alleen worden gegarandeerd als iemand zich fijn en veilig voelt .

Met mijn brede ervaring en kennis van therapiën kan ik een specifieke training adviseren of een persoonlijk begeleidingsplan opstellen. Dat waar jij het meeste baat bij hebt én wat goed past bij jouw situatie en wensen. De meeste individuele natuurgeneeskundige behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar (handig om te weten).

Ik pretendeer een gezonde leefstijl die je gaat helpen voor de rest van je leven. Het is belangrijk te blijven genieten, niet iedere dag hoeft perfect te zijn maar hoe fijn is het dat je wel van iedere dag kunt genieten.

WAARVOOR KUN JE BIJ MIJ TERECHT

Sommige gebeurtenissen hebben we niet in de hand, zoals het krijgen van een ziekte of een ongeluk (bij jezelf of een dierbare) maar je hebt altijd een keuze hoe je ermee omgaat. Het kan zijn dat je fysieke klachten hebt of juist meer op emotioneel gebied. Maar je wilt er vanaf…

 • Niet meer doen wat anderen van jou willen
 • Het kunnen loslaten en verwerken van verdriet, onzekerheid of angst
 • Het krijgen van zelfvertrouwen en kracht om nieuwe en andere keuzes te kunnen maken

Er zijn verschillende trajecten waar ik mensen in begeleid. Groepstrainingen van 3 dagen of avonden of individuele trajecten. Graag verwijs ik je naar de trainingspagina en de behandelingen. Daar kun je kijken wat er aansluit bij jouw wensen.

Ben je toe aan verandering en wil je gewoon eerst even praten? Maak een vrijblijvende afspraak via veronique@praktijkhevesta.nl. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Samen kijken we waar jij het meeste baat bij hebt.

Gediplomeerd: erkend HBO spiritueel werker; massagetherapie, kruidentherapie, kristallentherapie, spiritualiteit, voeding en suppletie, coaching algemeen en ADD/ADHD, numerologie en alternatieve geneeswijzen.

Ervaring met: levensthema’s, counseling en coaching, voedings- en suppletieadvies, kristaltoepassingen, aura- en chakraheling, rebirting/ademwerk, meditatietechniek en bewustwordingstrajecten.

GOED OM TE WETEN

Praktijk Hevesta is tevens aangesloten bij het ASWie op een praktische manier uitdrukking geeft aan het volgen van een persoonlijk spiritueel pad en het uitdragen hiervan door middel van concrete werkvormen in de bestaande maatschappij.