Intuïtieve trainingen

Steeds opnieuw geboren worden

De karmische wetten van oorzaak en gevolg zijn een systeem van bewustwordingstraining. Door de gevolgen van je keuzes terug gespiegeld te krijgen in je leven, word je bewust van jezelf en van het effect van je acties op anderen. In situaties waar je nog niet zo bewust handelde, kun je karma opbouwen. Er kunnen karmische banden tussen jou en de andere betrokkenen ontstaan. We hoeven niet perfect te zijn en de karmische wetten geven je de gelegenheid om een niet geleerde spirituele les nog eens in een andere vorm of situatie te herhalen om alsnog te kunnen slagen.

Karma wordt vaak gezien als niet geleerde persoonlijke lessen uit dit en vorige levens. Je persoonlijke leven is echter tevens verbonden met het grote geheel. We hebben dan ook allemaal te maken met ‘karmische patronen’. Wij noemen dat ‘oude gedragspatronen’ en brengen ze in verband met wat Jung het ‘collectieve onderbewuste’ en ‘archetypen’ noemt. Deze patronen zijn zo sterk omdat het collectieve patronen zijn. Het uitwerken en omvormen van deze patronen is dan ook niet alleen maar het opheffen van persoonlijke, onafgewerkte zaken. Het is veel groter: een patroon dat je weet om te vormen, schept een effect dat positief doorwerkt in het grote geheel. Omdat anderen ook hun specifieke deel omvormen, lijkt het of iedereen slechts bezig is met een persoonlijk stuk. Het is eerder zo dat je door het omzetten van jouw patroon meehelpt aan een verdere bewustwording van allen. Karma heeft een negatieve klank gekregen omdat het omvormen van patronen moeite kost en veel mensen de moeite niet nemen. Het is de wet van oorzaak en gevolg.

We bevinden ons in een overgang naar een nieuwe tijd, hierdoor worden ons extra kansen geboden om versneld spiritueel te groeien.

Deze 1 daagse vindt plaats op:

vrijdag 23 februari 2024 – aanmelden kan tot 9 februari 2024

Duur: 1 dag, van 10.00 uur tot 17.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur
Prijs:  € 117,- p.p. per duo. Individueel € 137,-.
Locatie: (Omgeving) Culemborg
Lunch: zelf meenemen, voor koffie en thee wordt gezorgd.
Aanmelden: U kunt zich opgeven door een email te sturen aan veronique@praktijkhevesta.nl onder vermelding van Steeds opnieuw geboren worden met de bijbehorende datum. Graag ontvang ik uw voornaam, achternaam en telefoonnummer.

Lichaamsbewustzijn

Lichaamsbewustzijn is het diepen weten, noem het besef, dat je een lichaam hebt, dat bestaat uit verschillende lichaamsdelen, die op hun beurt weer uit organen, weefsels en cellen bestaan. Lichaamsbewustzijn gaat nog dieper. Het is bewustzijn hebben over je lichaamshouding, hoe je beweegt, je ruimtelijk gewaarzijn (waar je lichaam zich bevindt in de ruimte), je bewegingen en het gewaarzijn van de fysieke sensaties in je lichaam.

Met een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn ben je in staat te luisteren naar de signalen van je lijf. Je begrijpt de taal van je lichaam en wordt je bewust hoe het met je gaat. Lichaamsbewustzijn maakt het mogelijk keuzes te maken die je gezondheid en welbevinden dienen.
Lichaamsbewustzijn, zeker in deze tijd, kan nogal een uitdaging zijn.

We leven in een maatschappij die op prestatie gericht is. Een tijd waarin onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid in het gedrang komt. Ons denken staat vaak lijnrecht tegenover wat we voelen, we voelen vaak het een en doen het ander, omdat onze rede vaak een krachtiger instrument is dan te vertrouwen op wat we voelen. Hierdoor ontstaan o.a. spanningsklachten, angstklachten, onzekerheid over jezelf, enz. We hebben ons door de druk vanuit de maatschappij laten weghalen bij onszelf. We zijn geleidelijk aan weggegaan bij de wijsheid van ons lichaam, wijsheid die in iedere cel opgeslagen ligt, wachtend om gehoord te worden zodat het dienstbaar kan zijn.
Tijdens deze dag kom je weer in contact met je lichaam, tot op het niveau van je cellen.

Het doel van lichaamsbewustzijn is o.a.:
– het brengt je (meer) in contact met je lichaam
– het stimuleert je zelfbeeld en zelfbewustzijn
– je leert om (beter) naar je lichaam te luisteren
– je gaat opnieuw gebruik maken van de aangeboren wijsheid van je lichaam
– je creëert een positieve relatie met je lichaam
– het stimuleert jou autonomie, jou zelfbeschikkingsrecht
– je wordt je (dieper) bewust van de verbinding tussen, lichaam, geest en emoties

Deze 1 daagse vindt plaats op:
vrijdag 17 mei 2024 – aanmelden kan tot 3 mei 2024

Duur: 1 dag, van 10.00 uur tot 17.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur
Prijs:  € 117,- p.p. per duo. Individueel € 137,-.
Locatie: (Omgeving) Culemborg
Lunch: zelf meenemen, voor koffie en thee wordt gezorgd.
Aanmelden: U kunt zich opgeven door een email te sturen aan veronique@praktijkhevesta.nl onder vermelding van Lichaamsbewustzijn met de bijbehorende datum. Graag ontvang ik uw voornaam, achternaam en telefoonnummer.

Werken met kristallen

Helen met kristallen is gebaseerd op het principe dat iedere cel in het lichaam een specifiek eigen trilling heeft. Wanneer deze trillingen verstoord raken, voelen we ons ziek, ongezond. Kristallen kunnen worden afgestemd op een natuurlijke, helende trilling geactiveerd kan worden. De aan trekkingskracht tussen jou en het kristal vormt de basis. Gekozen op het gevoel fungeert het kristal als kanaal voor helende energie.

De oudste tekst die we kennen over de helende kracht van bepaalde kristallen dateert van ongeveer 1600 voor Christus; deze staat op een stuk Egyptisch papyrus en bevat aanwijzingen voor het gebruik van deze stenen als geneesmiddel. Zieken droegen kralen van lapis lazuli, malachiet en rode jaspis om hun nek, zodat de ziekte via de stenen uit hun lichaam kon wegstromen.

Ook in China is de werking van kristal reeds sinds mensenheugenis bekent en wordt tot op de dag van vandaag gebruikt, denk hierbij aan Gua Sha oftewel het “schrapen” van de huid. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt met als doel het afvoeren van afvalstoffen, opheffen van energetische blokkades en het stimuleren van de doorbloeding van de huid.

Naast een helende werking op fsiek niveau kunnen kristallen je helpen je bewustzijn te verhogen. Kristallen vinden hun oorsprong in het binnenste van Moeder Aarde. Ze hebben unieke eigenschappen. Je maakt kennis met diverse kristallen en hun toepassingsgebieden.

Werken met kristallen is een kwestie van intuïtie en oefenen. Met behulp van de meditatieoefeningen en geleide visualisaties kun je je eigen, aangeboren vermogen om jezelf te genezen ontwikkelen.

Deze 1 daagse vindt plaats op:
vrijdag 26 juli 2024 – aanmelden kan tot 12 juli 2024

Duur: 1 dag, van 10.00 uur tot 17.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur
Prijs:  € 117,- p.p. per duo. Individueel € 137,-.
Locatie: (Omgeving) Culemborg
Lunch: zelf meenemen, voor koffie en thee wordt gezorgd.
Aanmelden: U kunt zich opgeven door een email te sturen aan veronique@praktijkhevesta.nl onder vermelding van Kristallen met de bijbehorende datum. Graag ontvang ik uw voornaam, achternaam en telefoonnummer.