Chakra’s; leer voelen, beïnvloeden en herstellen

Wat is een Chakra?
Chakra betekent ‘wiel’ in het Sanskriet en is een centrum van activiteit en verzamelpunt van energie. Deze brandpunten van energie lopen door de belangrijkste zenuwknopen van de ruggengraat en spelen een belangrijke rol bij het welzijn van jouw lichaam en geest.

Er zijn zeven belangrijke basischakra’s die energiepunten vormen, van het stuitje naar de kruin, en hiermee invloed hebben op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Chakra’s kunnen open staan (waardoor alles stroomt en jij je lekker in je vel voelt) maar ook dicht zitten en clusteren (vanwege veel zenuwen die hier bij elkaar komen, waardoor er blokkades optreden) en jij je ziek, depressief, angstig en/of verdrietig kan voelen.

De 7 Chakra’s
Elk van de zeven chakra’s heeft verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen.

 1. HET EERSTE CHAKRA
  IK BEN = staat o.a. voor minder angst, meer geborgenheid.
  Dit chakra wordt ook wel het wortel Chakra of stuit Chakra genoemd. In het Sanskriet heet het Muladhara. Muladhara zorgt ervoor dat je je stabiel voelt. Je voelt je veilig. Door goed contact te hebben met de aarde, voel je je zeker. Het chakra staat o.a. in contact met de bijnieren die diverse hormonen aanmaken.
 2. HET TWEEDE CHAKRA
  IK VOEL = staat o.a. voor genot, verbondenheid
  Dit chakra wordt ook wel het Sacraal Chakra genoemd. Deze bevindt zich bij het heiligbeen, iets onder de navel. In het Sanskriet wordt het ook wel Swadhistana genoemd. Swadhistana staat voor het hebben van relaties, het uiten van emoties, beweging, seksualiteit en creativiteit.
  Het chakra staat o.a. in contact met de eierstokken en testikels.
 3. HET DERDE CHAKRA
  IK WIL, IK KAN = staat o.a. voor voldoening, actie nemen
  Dit chakra wordt ook wel het navel Chakra genoemd. In het Sanskriet heet deze Manipura. Blij zijn, energie voelen, zelfwaardering, controle over jezelf hebben staan hierbij centraal. Als de Manipura in balans is, kun je er voor jezelf zijn én dus ook voor anderen.
  Het chakra staat o.a. in contact met de lever die een grote rol speelt bij de vertering.
 4. HET VIERDE CHAKRA
  IK HEB LIEF = staat o.a. voor mededogen en liefde, vertrouwen
  Dit chakra heet ook wel de hart Chakra, deze zit dichtbij het hart. In het Sanskriet heet deze Anahata Chakra. Dit energiepunt staat voor liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. ‘Ik bemin en word bemind’ staan centraal.
  Het chakra staat in contact met de thymus die een grote rol speelt in ons immuunsysteem.
 5. HET VIJFDE CHAKRA
  IK SPREEK = staat o.a. voor ideeën uiten, scheppen
  Dit chakra wordt ook wel het keel Chakra genoemd. Deze bevindt zich in het gebied van de nekwervels en het strottenhoofd. Het chakra staat in contact met de schildklier waardoor de stofwisseling een grote rol speelt hierbij. In het Sanskriet heet deze Chakra Vishuddhi en staat deze voor reiniging. Op het moment dat je jezelf laat horen en laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden.
 6. HET ZESDE CHAKRA
  IK ZIE IN =  staat o.a. voor inzichten en interesse
  Dit chakra heet ook wel voorhoofd Chakra. Deze heeft als bijnaam ‘het derde oog’. Het bevindt zich net iets boven en tussen de wenkbrauwen. In het Sanskriet wordt het Ajna genoemd, dit betekent weten. Je geweten speelt een belangrijke rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt. Het chakra staat in contact met de hypofyse die een grote rol speelt bij de productie van diverse hormonen.
 7. HET ZEVENDE CHAKRA
  IK WEET, IK GELOOF = staat o.a. voor gelukzaligheid, wijsheid en spiritualiteit
  Dit chakra heet ook wel kruin Chakra en bevindt zich in het gebied van de kruin. Deze Chakra zorgt voor eenheid. In het Sanskriet noemen ze dit ook wel de Sahasrara. Dit Chakra staat symbool voor een lotusbloem met duizenden blaadjes. De blaadjes staan voor eenheid voor vele verschillende aspecten. Het chakra staat in contact met de pijnappelklier en speelt een rol bij je spirituele ontwikkeling.

Kun je Chakra’s positief beïnvloeden?
Medische wetenschap heeft aangetoond dat chakra’s in het lichaam uit balans kunnen raken door negatieve gedachten, chemisch bewerkt voedsel en andere factoren uit de omgeving.

Met ‘chakra’s beïnvloeden’ wordt bedoeld dat je de balans in een chakra kan herstellen zodat de energie weer goed door het lichaam kan stromen en je je niet ziek, verdrietig, angstig of depressief voelt.

Herken jij de volgende punten en zou je daarmee aan de slag willen?

 • Angst, gebrek aan discipline, weinig kracht
 • Weinig zelfvertrouwen, onvermogen om te kunnen ontspannen
 • Emotionele instabiliteit
 • Moeite met jezelf op de eerste plaats te zetten
 • Moeite met uiten
 • Moeite met loslaten

In de 3-daagse Chakratraining  krijg/leer je:

 • Goede kennis over het Chakra systeem
 • Kennis over de 7 Chakra’s; wat zijn het, waar zitten ze en waar hebben ze betrekking op
 • Meer bewustwording van je lichaam, fysieke waarnemingen en energie
 • Zelf te voelen hoe bepaalde emoties of gebeurtenissen in je dagelijks leven zich als energieën op specifieke plekken in je lichaam mobiliseren, mogelijke blokkades veroorzaken en wat jij daarmee kunt
 • Hoe jezélf praktisch met de 7 Chakra’s aan de slag kunt en deze kunt beïnvloeden
 • Hoe je anderen kunt helpen geestelijk en lichamelijk in balans te komen en meer rust te laten voelen

In deze 3 dagen verteld Veronique met kennis en passie waar ieder chakra voor staat, wat je ermee kunt en hoe je het kunt beïnvloeden. Dat wat wordt verteld ga je ervaren. Tevens krijg je praktische oefeningen mee om dit thuis of in een andere eigen omgeving verder te ontwikkelen.

Ik heb heel veel geleerd over Chakra’s en merk duidelijk dat het invloed heeft op mijn manier van denken en doen. De drie dagen zijn een enorme verrijking voor mij geweest! Super dankjewel Veronique
Janine uit Wijk bij Duurstede

Praktische informatie
De kosten van deze 3 maanden training bedraagt € 487,- inclusief BTW. Duoprijs bedraagt € 467,- per persoon, inclusief BTW.

 • Groepsomvang: maximaal 10 personen
 • Duur: 4 dagen van 10.00 – 17.00 uur
 • Data: Voor actuele data kunt u de agenda nakijken
 • Locatie: Akelei 77 Culemborg

Bij afmelden van een training in de laatste 24 uur wordt de helft van de kosten in rekening gebracht.

Data
Voor actuele data kunt u de agenda nakijken

Opgeven
U kunt zich opgeven door een email te sturen aan veronique@praktijkhevesta.nl onder vermelding van Chakra training met de bijbehorende trainingsdatum. Graag ontvang ik uw voornaam, achternaam en telefoonnummer.

U ontvangt een bevestiging van de inschrijving. Mocht u deze niet hebben ontvangen dan kan zijn dat deze in uw spambox terecht is gekomen.

—————————————–

Veronique helpt mensen met fysieke-, psychische- of emotionele stress waardoor zij gebeurtenissen achter zich kunnen laten en weer rust, kracht én geluk kunnen ervaren in hun leven.